Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Hillary Clinton: Kίνδυνος για τη δημοκρατία οι κατασκευασμένες ειδήσεις

Κίνδυνο για τη δημοκρατία που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα, χαρακτήρισε τις ψευδείς ειδήσεις η Χίλαρι Κλίντον σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή της χθες, έναν μήνα μετά την ήττα της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.


"Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας", είπε η Κλίντον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του Χάρι Ριντ, ηγέτη των δημοκρατικών στη Γερουσία ο οποίος παίρνει σύνταξη, αναφερόμενη στην "επιδημία κακοπροαίρετων ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας που πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα τον περασμένο χρόνο".

Η Κλίντον προέτρεψε τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να δράσουν εναντίον της παραπληροφόρησης η οποία κατέκλυσε κατά κόρον την προεκλογική εκστρατεία.

"Είναι πλέον εμφανές ότι οι αποκαλούμενες 'ψευδείς ειδήσεις' μπορούν να φέρουν επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο. Αυτό δεν αφορά μόνο την πολιτική ή την κομματική πολιτική. Θέτει σε κίνδυνο ζωές, τις ζωές των καθημερινών ανθρώπων που απλώς κάνουν ό,τι έχουν να κάνουν, κάνουν τις δουλειές τους, και προσφέρουν στις κοινότητές τους", είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin