Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ GREXIT

Αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, εκφράζει ο αρχιτέκτoνας του ευρώ, Γερμανός οικονομολόγος, Οτμαρ Ισινγκ.


Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην De Volkskrant υπό τον τίτλο «Το ευρώ αποτελεί επιτυχία, η ευρωζώνη όμως όχι», αν και εκτιμά ότι η ευρωζώνη θα ενισχυθεί με χώρες όπως η Τσεχία και η Πολωνία, εντούτοις εκφράζει τις αμφιβολίες του για τo κατά πόσον η Ελλάδα θα παραμένει μέλος.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αλλά και στην ευρωζώνη  λέγοντας πως δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και εκτιμά ότι θα έχει μια διαφορετική μορφή 15 ή 20 χρόνια.

Ο Ισινγκ, που υπήρξε αντίθετος με τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ, θεωρεί προτιμότερο η ζώνη του ευρώ να απαρτίζεται από χώρες που είναι σε θέση να σταθούν στα δικά τους πόδια χωρίς να αναλαμβάνουν χρέη άλλων χωρών.

O οικονομολόγος εκτιμούσε πως θα έπρεπε να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και με την βοήθεια των εταίρων της να βάλει με τον τρόπο αυτό σε μια τάξη τα του οίκου της.
 crashonline.gr
5/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin