Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μοσούλη: 1.000.000 κάτοικοι κλειδωμένοι στα σπίτια τους

Σχεδόν 100.000 ιρακινοί στρατιώτες, μέλη των Κούρδων Peshmerga και σιίτες πολιτοφύλακες, συνεχίζουν την επίθεση κατά του τελευταίου μεγάλου προπύργιου της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο (ΕΙ) στο Ιράκ, που ξεκίνησε το βράδυ της 16ης Οκτώβρη, με την υποστήριξη από αέρος και εδάφους, στρατιωτικών δυνάμεων κρατών μελών του συνασπισμού.


Ερωτηθείς εάν η ανακατάληψη της Μοσούλης από τους Τζιχαντιστές θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από τις 20 Ιανουαρίου, ημερομηνία ορκωμοσίας του μελλοντικού Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός υπουργός άμυνας Άστον Κάρτερ απάντησε: «Είναι πιθανό, αλλά θα επαναλάβω ότι πρόκειται για μια σκληρή μάχη».

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σήμερα στους στρατιώτες των ελίτ δυνάμεων στα ανατολικά της πόλης και των δυνάμεων ασφαλείας νότια και δυτικά, εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τη Βαγδάτη ο κυβερνητικός στρατός συνεχίζει να προοδεύει, αλλά η Daech εξακολουθεί να ελέγχει σχεδόν τα τρία τέταρτα της πόλης.
 zougla.gr
 5/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin