Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας και απειλές Ερντογάν

Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας προκλήθηκε με αφορμή την κράτηση για λιγότερο από μία ώρα της αντιπροέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου, Αϊσενίρ Μπαχτσεκαπιλί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Μεβολούτ Τσαβούσογλου να δράσει, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκλάπη η τσάντα της αντιπροέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Αϊσέ Νουρ Μπαχτσέκαπιλί μέσα από το λόμπι ξενοδοχείου της Γερμανίας όπου βρισκόταν. Αφού έκανε τα παράπονά της σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στη συνέχεια επισκέφτηκε το τουρκικό προξενείο στη Γερμανία προκειμένου να εκδώσει ένα προσωρινό έγγραφο τύπου διαβατηρίου για να μπορέσει να φύγει νόμιμα από τη χώρα.

Όταν όμως έφτασε στο αεροδρόμιο μαζί με την αντιπροσωπεία που την συνόδευε για να επιστρέψουν προς την Τουρκία, ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για την ίδια, αφού η γερμανική αστυνομία βλέποντας ότι δεν έχει μαζί της το κανονικό διαβατήριο, της ζήτησε να μεταβεί στο αρμόδιο τμήμα που βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin