Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ταυτόσημες οι θέσεις Κύπρου-Ρωσίας στο ζήτημα της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων

Οι θέσεις της Κύπρου και της Ρωσίας στο ζήτημα της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από το κυπριακό έδαφος είναι ταυτόσημες, δήλωσε κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Κύπριος ομόλογός του, Ιωάννης Κασουλίδης.


«Πρέπει να σας ενημερώσω για τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια της πορείας διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος.  Ιδιαίτερα, οι συνομιλίες αφορούν τα ζητήματα ασφαλείας. Για μας είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο σε οποιαδήποτε λύση. Γνωρίζουμε, ότι οι ρωσικές θέσεις ταυτίζονται με τις δικές μας στο ζήτημα της αναγκαίας κατάργησης του θεσμού των εγγυήσεων και της πλήρους αποχώρησης των ξένων  στρατευμάτων από την Κύπρο» δήλωσε ο Κασουλίδης, απευθυνόμενος στον Λαβρόφ.

Όπως υπογραμμίζεται σε τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti, "Η Κύπρος de facto διχοτομήθηκε το 1974 μετά την τουρκική εισβολή, που επακολούθησε του πραξικοπήματος που έγινε στην Κύπρο. Ο τουρκικός στρατός την νύχτα της 20ης προς την 21η Ιουλίου του 1974 εισέβαλλε  στο βόρειο τμήμα της Κύπρου καταλαμβάνοντας το 37% του κυπριακού εδάφους. Το 1983 στα κατεχόμενα, ανακηρύχθηκε η λεγόμενη '‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'', το γνωστό ψευδοκράτος, το οποίο έχει αναγνωρίσει μόνο η Τουρκία. Οι συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου, οι οποίες διεξήγοντο ανεπιτυχώς επί τέσσερις δεκαετίες, επαναλήφθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014, ύστερα από μια διετή διακοπή".
Πηγή: www.ria.ru, greece-russia2016.gr
1/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin