Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μετακινήσεις τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με Ιράκ

Προς την Σιλόπι της Τουρκίας στα σύνορα με το Ιράκ μετακινούνται από την Άγκυρα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού ενώ ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισίκ δήλωσε: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο”.


Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στην περιοχή υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.“Η επαφή με το Ιράκ συνεχίζεται. Η Τουρκία έχει τις κόκκινες γραμμές της και αν αυτές οι γραμμές ξεπεραστούν τότε η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει. Αυτή τη στιγμή ο διάλογος μας συνεχίζεται. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Οι εξελίξεις που θα αλλάξουν την δημογραφική δομή της Μοσούλης είναι η κόκκινη γραμμή της Τουρκίας. Αυτά τα θέματα συζητούνται με το Ιράκ και τους συμμάχους. Στο μεταξύ η Τουρκία ασφαλώς και κάνεις τις προετοιμασίες της. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τις τρομοκρατικές απειλές. Ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στην Μοσούλη ξένα στοιχεία. “Να μην περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα μείνει απλός θεατής στην αστάθεια”, ανέφερε.

Για την επιχείρηση στην Ράκκα ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα είναι μια επιχείρηση εξολοκλήρου για τν εκκαθάριση του "Ισλαμικού Κράτους". “Πρώτα θα υπάρξει απομόνωση. Μετά στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας είπαμε ότι θα δοθεί η αναγκαία στήριξη στην Τουρκία με τον όρο να μην χρησιμοποιηθούν στοιχεία του κουρδικού PYD και YPG της Συρίας”, ανέφερε.
Πηγή: ΚΥΠΕ,  riknews.com.cy
 1/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin