Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Απαισιόδοξος ο Ομπάμα για τις προοπτικές της Συρίας

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες ότι το χάος στη Συρία θα συνεχιστεί "για αρκετό καιρό" και ότι η ρωσική και ιρανική υποστήριξη των αεροπορικών επιθέσεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε ενθαρρύνει τον Άσαντ να εντείνει την καταστολή του των "ανταρτών".


"Δεν είμαι αισιόδοξος για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Συρίας", είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη τύπου στη Λίμα, κατά την λήξη ενός συμβουλίου κορυφής με ηγέτες των χωρών της περιφέρειας του Ειρηνικού.

"Από τη στιγμή που η Ρωσία και το Ιράν πήραν την απόφαση να υποστηρίξουν τον Άσαντ και μια απάνθρωπη επιχείρηση δια αέρος και (να υποστηρίξουν) ουσιαστικά την ειρήνευση του Χαλεπιού άσχετα από πόσοι άμαχοι σκοτώνονται, παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται, σχολεία και νοσοκομεία καταστρέφονται, τότε απέβη πολύ δύσκολο να βρεθεί τρόπος που να μπορεί ακόμα και μια εκπαιδευμένη και δεσμευμένη μετριοπαθής αντιπολίτευση να αντισταθεί για μεγάλα διαστήματα", είπε.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin