Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Άγκυρα: Η Κύπρος ζήτησε νερό από την Τουρκία

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό, ο Υπουργός Δασών και Νερού της Τουρκίας φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας έναν πολύ σημαντικό ισχυρισμό. Ο Βεϊσέλ Έρογλου δηλώνει ότι ο Κύπριος ομόλογός του, ζήτησε από τον ίδιον βοήθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ξηρασιάς στην Κύπρο.


Ο κ. Έρογλου δηλώνει τα εξής: «Το δηλώνω πρώτη φορά. Στην Νότια Κύπρο υπάρχει μια μεγάλη ξηρασία. Δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Κύπριο Υπουργό Φυσικών Πόρων (σ.σ. εννοεί τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος). Υπάρχει αίτημα από εκείνη την πλευρά (σ.σ. για το νερό που φτάνει από την Ανατολία στην Κύπρο). Μου ζήτησε την γνώμη μου για το ζήτημα».

Στην συνέχεια, ο κ. Έρογλου προσθέτει τα εξής: «Πρόκειται για μια αρμοδιότητα της κυβέρνησης. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορώ να επιλύσω μονάχος μου. Θα μεταβιβάσω το αίτημα την Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτή την στιγμή έχουμε σχέδιο. Εφόσον το επιθυμούν θα μεταφέρουμε νερό στην Παλαιστίνη και στην Αφρική. Εμείς έχουμε αυτή την τεχνογνωσία».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε παρέμβασή του στο κρατικό κανάλι ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ανέφερε ο Τούρκος ομόλογός του, ξεκαθαρίζοντας πως η Κύπρος δεν πρόκειται να ζητήσει σε καμία περίπτωση βοήθεια από την Τουρκία. Υπογράμμισε μάλιστα πως η Κύπρος αξιοποιεί πλήρως τις αφαλατώσεις.΄
 kathimerini.com.cy
21/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin