Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Hollande: Ο Πούτιν μου είπε πως η Ελλάδα ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

"Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο" φέρεται να είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.

Αυτό αποκαλύπτεται στο βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία για τον Φρανσουά Ολάντ με τίτλο "Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά", το οποίο περιέχει "εξομολογήσεις" του Γάλλου προέδρου σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Μάλιστα σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, ο Ολάντ εξέλαβε το τηλεφώνημα του Πούτιν ως σημάδι ότι σε περίπτωση Grexit, η Ρωσία θα βοηθήσει και θα στηρίξει την Ελλάδα.

Το βιβλίο αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική κρίση του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τη χώρα στα όρια της εξόδου από το ευρώ.

Ωστόσο ο Ολάντ εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στο Grexit.

 Οι αρθρογράφοι Gérard Davet και Fabrice Lhomme τονίζουν ότι ο Ολάντ αντιμετώπιζε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον "μικρό του αδερφό" και πάντοτε προσπαθούσε να τον προστατεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin