Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ιράκ: Ο στρατός ξεκινά την τελική επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης

Τις τελευταίες ετοιμασίες για την τελική επίθεση που θα εξαπολύσουν για την ανακατάληψη της Μοσούλης, πραγματοποιεί ο κυβερνητικός στρατός του Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αρανικά Μέσα, η Βαγδάτη προγραμματίζει την έναρξη της τελευταίας φάσης των επιχειρήσεων γύρω στις 15 Οκτωβρίου, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Στον σχεδιασμό για την ανακατάληψη της μεγάλης πόλης από τους τζιχαντιστές φέρονται να έχουν συμβάλει και οι Αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες εκπαίδευσαν και καθοδήγησαν τον τοπικό στρατό. Πριν από λίγα 24ωρα, ο Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε την αποστολή άλλων 600 Αμερικανών στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ, δίνοντας επί της ουσίας το έναυσμα για την τελική επίθεση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Βαγδάτη έχει ήδη αρχίσει να εκπονεί ένα σχέδιο για την επιστροφή 1,3 εκατ. προσφύγων, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους τα τελευταία αυτά χρόνια της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin