Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά χρέος, υπενθυμίζουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα

Νέο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει βαθιές μεταρρυθμίσεις προτού αρχίσει η σοβαρή συζήτηση για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους έστειλε το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.


Απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της «Καθημερινής» στην Ουάσιγκτον, Κατερίνας Σώκου, ο υφυπουργός Νέιθαν Σητς ουσιαστικά διαμήνυσε ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Αθήνας για την εφαρμογή κρίσιμων αλλαγών στην αγορά εργασίας, ζήτημα που θα βρεθεί στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης.

Τόνισε ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα δρομολογηθεί και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο Μνημόνιο, κάτι που σταθερά επιθυμεί η Ουάσιγκτον, και συνεπώς θα εξασφαλιστεί η σημαντική τεχνική συνεισφορά του Ταμείου στο θέμα του χρέους.

Ο κ. Σητς συμπεριέλαβε μάλιστα στις εκκρεμούσες μεταρρυθμίσεις και το ασφαλιστικό, μέτωπο όπου το ΔΝΤ ζητά μείωση συντάξεων, ενώ στον αντίποδα η ελληνική κυβέρνηση απαντά ότι το θέμα έχει κλείσει με το νόμο Κατρούγκαλου.
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin