Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τον Απρίλιο η Τοτάλ αρχίζει γεώτρηση στο τεμάχιο 11

Στην πρόθεση της εταιρείας Τοτάλ να αρχίσει γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας τον ερχόμενο Απρίλιο, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα".

Είπε ότι η σημαντικότητα της γεώτρησης δεν έγκειται μόνο στις πιθανότητες αύξησης των αποδεδειγμένων ποσοτήτων κυπριακού φυσικού αερίου, αλλά στο γεγονός ότι, εάν είναι επιτυχημένη, τότε θα αποδειχθεί ότι η ανακάλυψη του τεμαχίου Ζορ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αιγύπτου εκτείνεται και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

  •  Κληθείς να σχολιάσει το διάλογο που αρχίζουν το Ισραήλ με την Τουρκία για το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου που θα ενώνει τις δύο χώρες, ανέφερε ότι η Κύπρος προβαίνει σε διαβουλεύσεις με όλες τις χώρες πλην της Τουρκίας.

 Η κυβέρνηση, είπε ο κύριος Λακκοτρύπης, προχωρεί με τους σχεδιασμούς της και θεωρεί ότι η βέλτιση οδός για το φυσικό αέριο στο τεμάχιο Αφροδίτη είναι η Αίγυπτος και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψη στην Κύπρο του Αιγύπτιου ομολόγου του στις 21 Οκτωβρίου.
 riknews.com.cy
14/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin