Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσία και Τουρκία συζητούν το ενδεχόμενο ο αγωγός Turkish Stream να καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η Ρωσία και η Τουρκία εξετάζουν το ενδεχόμενο ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream να καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ.

«Ναι, υπάρχουν σχέδια ο αγωγός φυσικού αερίου να καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα» δήλωσε ο Μίλλερ, απαντώντας στο ερώτημα, ''ενδέχεται ο Turkish Stream να έχει συνέχεια στην Ευρώπη''.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία άρχισαν να συζητούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αφορούν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και την παράκτια θέση στην οποία θα καταλήγει ο αγωγός.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία σε διάστημα ενός- δύο μηνών θα πρέπει να υπογράψουν την διακρατική συμφωνία που αφορά την κατασκευή του Turkish Stream, ώστε στα τέλη του 2019 να έχει κατασκευαστεί η πρώτη διακλάδωση μέσω της οποίας θα προμηθεύονται φυσικό αέριο οι τούρκοι καταναλωτές.
Πηγή: www.ria.ru, greece-russia2016.gr
5/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin