Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βράζει το ισπανικό PSOE, «προδότης ο Σάντσεθ» και φωνές για ανταρσία

Στο κόκκινο έχει ανέβει το θερμόμετρο στους ισπανούς Σοσιαλιστές, την ώρα που ο πρόεδρός του Πέδρο Σάντσεθ επιδιώκει να σιγάσει τους επικριτές του ανοίγοντας κούρσα ηγεσίας «εξπρές»:

 Κορυφαία στελέχη έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους με στόχο να εκβιάσουν παραίτηση του Σάντσεθ, την ώρα που ο «επίτιμος» πρόεδρος Φελίπε Γκονθάλεθ δήλωσε προδωμένος από τον νυν αρχηγό για την στάση του απέναντι στον Ραχόι.

Η Μαδρίτη πλέει προς το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών αλλά το PSOE τελεί υπό το σοκ της ήττας των τοπικών εκλογών την Κυριακή σε Γαλικία και Χώρα των Βάσκων.

Η ηγεσία του PSOE έχει δεχθεί ισχυρή εσωκομματική κριτική για την άτεγκτα αρνητική του στάση απέναντι στο Ραχόι στην απόπειρα του Λαϊκού Κόμματος (PP) ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, κριτική που έχει γίνει ακόμη ισχυρότερη τις τελευταίες ημέρες.

«Μου είχε πει ότι σκόπευε να απέχει [στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης]. Αισθάνομαι προδωμένος και εξαπατημένος». Αυτά τα λόγια σε βάρος του Σάντσεθ δεν θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο βάρος επειδή προήλθαν από τον ίδιο τον Φελίπε Γκονθάλεθ, πρώην πρωθυπουργό και οιονεί «επίτιμο» πρόεδρο του PSOE σε δηλώσεις του την Τρίτη.

Ο Γκονθάλεθ τόνισε, ενισχύοντας στο μέγιστο την εσωκομματική κριτική στην στάση του Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της ισπανικής ακυβερνησίας, πως «έχω σήμερα ακόμη πιο ισχυρά τη γνώμη πως το PSOE έπρεπε να απέχει». ...
 in.gr
28/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin