Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βία εναντίον πολιτικών στη Γερμανία

Φέτος καταγράφηκαν περισσότερες από 800 επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς: εκβιασμοί, απειλές, πρόκληση ζημιών, κηρύγματα μίσους, εμπρησμοί. Από τις επιθέσεις δεν έμεινε απρόσβλητη ούτε η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος.

"Απειλούμαι. Έχω δεχθεί απειλές για τη ζωή μου και τη σωματική μου ακεραιότητα".

Όπως είπε σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων στη Σαξονία Γιούργκεν Κάζεκ, αυτή την κατάσταση τη βιώνει εδώ και μήνες. Επιπλέον, άγνωστοι κρέμασαν πανό με προσβλητικές φράσεις εναντίον του στην εθνική οδό, κατέστρεψαν την ταμπέλα του δικηγορικού του γραφείου και ανήρτησαν προσβλητικά σχόλια στο διαδίκτυο. Το χειρότερο όμως ήταν ότι απειλήθηκαν και οι γονείς του. Αυτό που ζει ο Κάζεκ το έχουν βιώσει ήδη και άλλοι γερμανοί πολιτικοί, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν.

Οι αρχές είναι σε θέση πλέον να υπολογίσουν ακριβώς αυτές τις επιθέσεις. Οι αριθμοί προέρχονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ) του υπουργείου Εσωτερικών. Μόνο το 2016 έχουν σημειωθεί περισσότερες από 800 επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς, μεταξύ των οποίων δεκαοκτώ σωματικές βλάβες.

Κάποιοι από αυτούς είναι πολιτικοί. Οι επιθέσεις συνδέονται κυρίως με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η προσφυγική πολιτική. H BKA δημοσίευσε για πρώτη φορά έγγραφο που αφορά επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων από τον λαό προσώπων.
 DW
28/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin