Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Βέτο Ομπάμα σε προσφυγές κατά της Σ. Αραβίας από οικογένειες θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα άσκησε βέτο εναντίον του νόμου ο οποίος επιτρέπει στις οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Η απόφαση αυτή του Ομπάμα εκτιμάται πως θα ωθήσει το Κογκρέσο να κινηθεί για να την ακυρώσει διαμέσου ψηφοφοριών παράκαμψης της προεδρικής αρνησικυρίας -κάτι δίχως προηγούμενο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Κατά τον Ομπάμα, ο Νόμος για τη Δικαιοσύνη Έναντι των Υποστηρικτών της Τρομοκρατίας (Justice Against Sponsors of Terrorism Act, ή JASTA) ενδέχεται να μετατραπεί σε μπούμερανγκ και να πλήξει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο εγκρίθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε αντίδραση στις επί σειρά ετών εμμένουσες υποψίες, τις οποίες η Σαουδική Αραβία διαψεύδει κατηγορηματικά, ότι οι αεροπειρατές που κατέλαβαν τα τέσσερα αεροσκάφη με στόχο να εξαπολύσουν τις επιθέσεις υποστηρίζονταν από το Ριάντ. Οι 15 από τους 19 αεροπειρατές ήταν Σαουδάραβες υπήκοοι.
 naftemporiki.gr
24/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin