Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Trump: "Συνιδρυτές του Ισλαμικού Κράτους" οι Obama και Clinton

"Συνιδρυτές του Ισλαμικού Κράτους" χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του που είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν νέες επικρίσεις για το είδος της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα είχε επικρίνει και στο παρελθόν τον Ομπάμα και την Κλίντον (η οποία ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μεταξύ 2009-13) για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησαν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ μετά τον πόλεμο. Υποστηρίζει ότι το γεγονός αυτό βοήθησε να δημιουργηθεί η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση που έχει καταλάβει πολλά εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία.

Η ιδέα ότι ένας εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε μια τρομοκρατική οργάνωση η οποία είναι αποφασισμένη να σκοτώνει Αμερικανούς και άλλους δυτικούς πολίτες οδήγησε την κριτική του Τραμπ σε νέα επίπεδα. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προέβαλε αυτόν τον ισχυρισμό αρχικά σε μια ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη Φλόριντα και τον επανέλαβε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin