Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Στην Ιταλία διέφυγαν οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Δύο τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι αποσπασμένοι στην Ελλάδα διέφυγαν στην Ιταλία αφού ανακληθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οι τουρκικές αρχές θα έρθουν σε επαφή με Ιταλούς αξιωματούχους για την επιστροφή τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η εξέλιξη αυτή αποτρέπει έναν νέο «πονοκέφαλο» στην Αθήνα στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπου εκκρεμεί και το θέμα της έκδοση των οκτώ επιβαινόντων στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη της απόπειρας πραξικοπήματος στη γείτονα.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως δύο τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ διευκρίνισε πως η προθεσμία που είχε δοθεί στους τούρκους διπλωμάτες για να επιστρέψουν στην Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εξέπνευσε σήμερα και πως νομικές ενέργειες θα αναληφθουν εναντίον εκείνων που δεν επέστρεψαν.

Τρεις τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, δύο της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα και ένας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βοσνία, αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Αγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, επιβεβαίωσε νωρίτερα Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

«Γνωρίζουμε ότι οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να φύγουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι είναι πιθανόν να πήγαν στην Ιταλία...Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώσουμε σχετικά τις ιταλικές αρχές», δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομασθεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν έχει εντοπισθεί. Συνολικά, 160 τούρκοι στρατιωτικοί που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβανομένων εννέα στρατηγών, πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος...
   imerisia.gr
11/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin