Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Rajoy: Παραμένει αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς τους Σοσιαλιστές

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy είπε πως παραμένει αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού ώστε να τερματιστεί η σχεδόν οκτάμηνη ακυβερνησία, αν το κόμμα των Σοσιαλιστών (PSOE) δεν παρέχει την υποστήριξή του σε αυτόν στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

"Οι Ciudadanos έκαναν ένα βήμα μπροστά, οι Σοσιαλιστές ούτε ένα. Χωρίς αυτό, η δημιουργία κυβέρνησης είναι αδύνατη", είπε ο Rajoy σε συνέντευξη τύπου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το Λαϊκό Κόμμα του Rajoy ενέκρινε νωρίτερα την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους μεταρρυθμιστές κεντρώους Ciudadanos (οι οποίοι έχουν θέσει μία σειρά προτάσεων ως όρο συνεργασίας) ώστε να εξασφαλιστεί η υποστήριξή τους.

Ωστόσο χωρίς τους Σοσιαλιστές, που έχουν επανειλημμένα κάνει γνωστό ότι θα καταψήφιζαν μία κυβέρνηση με κορμό το Λαϊκό Κόμμα - πρόθεση που επανέλαβε πριν λίγο η αρχηγός τους Micaela Navarro, δεν εξασφαλίζεται η πλειοψηφία που θα επέτρεπε στον Rajoy να ξαναγίνει πρωθυπουργός της χώρας.
  capital.gr
17/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin