Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Κλείνει η Αυστραλία αμφιλεγόμενο κέντρο κράτησης προσφύγων στον Ειρηνικό

Η Αυστραλία δέχθηκε να κλείσει τον αμφιλεγόμενο καταυλισμό κράτησης εκατοντάδων αιτούντων άσυλο που έχει δημιουργήσει στο νησί Μάνους στην Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Παπούας Νέας Γουινέας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα κλείσει το κέντρο.

Η πολιτική της Αυστραλίας στο θέμα της μετανάστευσης, η οποία έχει δεχθεί πολύ έντονες επικρίσεις, υπέστη τον Απρίλιο ένα πρώτο πλήγμα, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Παπούας Νέας Γουινέας έκρινε «παράνομη και αντισυνταγματική» τη μεταφορά από την Καμπέρα όσων ζητούν άσυλο στον συγκεκριμένο καταυλισμό στο έδαφος της Παπούας Νέας Γουινέας.

«Η Παπούα Νέα Γουινέα και η Αυστραλία συμφωνούν ότι το κέντρο αυτό πρέπει να κλείσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της πρώτης Πίτερ Ο' Νιλ, έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Πορτ Μόρεσμπι με τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης Πίτερ Ντάτον.

«Είναι σημαντικό να μην βιαστούμε όσον αφορά αυτήν την διαδικασία, η οποία πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο» προσέθεσε.

Η πολιτική της Αυστραλίας για τους μετανάστες επικρίνεται σφόδρα από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες δεν παύουν να καταδικάζουν τις κακές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στο Μάνους και στα άλλα εξωχώρια κέντρα κράτησης μεταναστών που έχει ανοίξει η Αυστραλία.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin