Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Χρειάζεται ένα «Plan B» για το προσφυγικό

Τη «μεγάλη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης» για μια ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ στο προσφυγικό εκ μέρους της Άγκυρας εκφράζει, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση ένα σχέδιο β΄».

Όπως είπε ο έλληνας υπουργός, η ΕΕ πρέπει να προετοιμάσει σχέδιο σε περίπτωση που η Τουρκία επιτρέψει και πάλι την ελεύθερη διέλευση προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά. Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Μουζάλας θέτει για μια ακόμα φορά ζήτημα ποσόστωσης στην κατανομή προσφύγων, λέγοντας: «Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανέμονται άμεσα σε όλες τις χώρες μέλη και όχι μόνο σε ορισμένες».

Ως γνωστόν κατηγορηματικά αντίθετες προς μια ποσόστωση στον καταμερισμό προσφύγων είναι Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία, οι λεγόμενες χώρες Βίζεγκραντ. Ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέεμαν απέρριψε μάλιστα χθες την πρόταση της κεντροαριστερής κυβέρνησής της χώρας για υποδοχή περίπου 2.700 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, λέγοντας ότι «η υποδοχή προσφύγων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τρομοκρατικές ενέργειες στην Τσεχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin