Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Πιο ισχυρή Τουρκία στην ΕΕ με το Brexit

Θετικά φαίνεται ότι αποτιμά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ η Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα της ΕΕ Ομέρ Τσελίκ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, η  θέση της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ισχυρότερη μετά την έξοδο της Βρετανίας.


  • Παράλληλα, ανακοίνωσε και το «άνοιγμα» του Κεφαλαίου 33 στην ενταξιακή διαπραγμάτευση που καλύπτει τη δημοσιονομική πολιτική.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, οποία μεταδόθηκε απευθείας στην Τουρκία, ο υπουργός Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ δήλωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξουν δυσκολίες στην ικανοποίηση των κριτηρίων που τίθενται για το κεφάλαιο της δημοσιονομικής πολιτικής.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Ομέρ Τσελίκ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τα κριτήρια για την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της που ταξιδεύουν στην ΕΕ, μολονότι η ΕΕ δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν έχει ακόμη ικανοποιήσει τους όρους για τα προσωπικά στοιχεία και την αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε από πλευράς του στο δίκτυο CNN Turk ότι είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρηθεί η πνοή που υπάρχει στις συνομιλίες με την ΕΕ.
 elzoni.gr
1/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin