Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Η ακροδεξιά πέτυχε την επανάληψη των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία

Την απόφασή του για επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βιέννη το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Τις προηγούμενες ημέρες το Δικαστήριο είχε εξετάσει  την προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος από την πλευρά του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του οποίου ο υποψήφιος στις εκλογές Νόρμπερτ Χόφερ είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του νικητή των εκλογών και υποψήφιου των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ανακοινώθηκε προφορικά, καθώς αναγνώσθηκε από τον πρόεδρό του, τον Γκέρχαρντ Χόλτσινγκερ, ο οποίος την αιτιολόγησε τονίζοντας πως οι εκλογές αποτελούν το θεμέλιο της Δημοκρατίας και συνιστά ύψιστη υποχρέωση η διασφάλιση της λειτουργίας τους.

 Διαβεβαίωσε επίσης πως με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά στόχος είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο Κράτος Δικαίου.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin