Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Οι τράπεζες ζητούν αλλαγές για τα «κόκκινα» δάνεια

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να συνεργαστεί μαζί τους για την άμεση προώθηση των απαραίτητων αλλαγών στο νομικό πλαίσιο που αφορά τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων απηύθυναν οι διοικήσεις της Alpha Bank και της Εθνικής κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων των μετόχων τους την Πέμπτη.

Χαρακτήρισαν επιτακτική την ανάγκη αναμόρφωσης του πτωχευτικού κώδικα και επίλυσης ζητημάτων που σχετίζονται με τις ποινικές ευθύνες τραπεζικών στελεχών που θα βάλουν την υπογραφή τους για την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών κυρίως δανείων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Μαντζούνης, αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες της διοίκησης της τράπεζας για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί με επιτυχία η στρατηγική της αποτελεί η αλλαγή των «κανόνων του παιχνιδιού» με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Με τον τρόπο αυτόν θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα οι μη συνεργάσιμοι μέτοχοι των υπερδανεισμένων εταιρειών και θα μπορέσουν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις μεγάλων οφειλών χωρίς ποινικούς κινδύνους για το προσωπικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin