Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Martin Schulz για ενεργοποίηση του άρθρου 50

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνήλθε εκτάκτως στις Βρυξέλλες με θέμα συζήτησης την διαδικασία ενεργοποίησης του Άρθρου 50 της συνθήκης της Λισαβώνας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του σώματος Μάρτιν Σιουλτς, κατά την έναρξη της συνεδρίας, η αξία της Βρετανίας στην εξωτερική πολιτική της Ένωσης και την προάσπιση των ελευθεριών είναι δεδομένη, ωστόσο η ετυμηγορία του Βρετανικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.

Γι’ αυτό, όπως είπε, το κοινοβούλιο θα συζητήσει το Άρθρο 50.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε λύπη για την αποχώρηση της Βρετανίας μετά από παρουσία τεσσάρων δεκαετιών, κατά την οποία πολλοί Βρετανοί πολιτικοί συνεργάστηκαν για να οικοδομήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν στενούς δεσμούς με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο Σιουλτς ευχαρίστησε θερμά τον παραιτηθέντα Βρετανό Επίτροπο, ο οποίος εργάστηκε για παραμονή της χώρας του και καταχειροκροτήθηκε από τους Ευρωβουλευτές...
[riknews.com.cy]
28/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin