Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εν αναμονή εξελίξεων από τη βελγική πρωτεύουσα

Με τις οικονομικές εξελίξεις να τρέχουν και την κατάσταση εντός και εκτός Ελλάδας μόνο χειρότερη να γίνεται, οι ηγέτες εντός και εκτός Ευρώπης συνεχίζουν να ζυγίζουν τις δυσκολίες που δημιουργεί η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος παραμένει στην κορυφή της ατζέντας των δανειστών της Ελλάδας, οι οποίοι ζητούν τήρηση των συμφωνηθέντων.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες βρίσκεται  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής στη βελγική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και έπειτα με την Πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ

Παράλληλα, στο προσκήνιο βρίσκεται και η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Ελλάδα.

Όπως έγινε χθες γνωστό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας της πρότασης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17.

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας, προκειμένου να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Μάλιστα, τόνισε ότι η πρόταση λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.
 elzoni.gr
28/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin