Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Εκλογές στην Ισπανία: Η επόμενη μεγάλη δοκιμασία για την ΕΕ

«Οι Ισπανοί καλούνται να επιλέξουν τη νέα τους κυβέρνηση, οργισμένοι και με άδειες τσέπες»: Αυτό σημειώνει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα "El Pais", με το βλέμμα στραμμένο στο Brexit.

Τα μεγάλα κόμματα ερμηνεύουν την ψήφο ως αρνητική εξέλιξη, τόσο για ολόκληρη την Ευρώπη, όσο και για τη χώρα της Ιβηρικής. Άλλωστε δεν είναι λίγοι που έκαναν κι έναν παραλληλισμό της συμβολικής σημασίας του βρετανικού δημοψηφίσματος με μία αντίστοιχη απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία μέσω μίας ανάλογης έκφρασης της βούλησης του λαού της.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, αμέσως μετά τη δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων και την ανακοίνωση του Βρετανού ομολόγου του Ντέιβιντ Κάμερον ότι προτίθεται να παραιτηθεί, δήλωσε σήμερα πως "με μεγάλη θλίψη λάβαμε υπ’ όψη" την ετυμηγορία

Ο ίδιος έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες , αλλά και τους επιχειρηματικούς κύκλους της Ισπανίας τονίζοντας πως πλέον η οικονομία είναι στιβαρή και με καλυμμένες τις βασικές χρηματοοικονομικές της ανάγκες, ώστε να αντιμετωπίσεις τις πιθανές εμπορικές και οικονομικές συνέπειες ενός Brexit. Ο Ραχόι, μετά τις εκλογές, πρόκειται να συσκεφθεί με τους άλλους πολιτικούς ηγέτες ενόψει της συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin