Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ηδη εξήγγειλαν απεργία για αύριο Παρασκευή 17 και την Τρίτη 21 Ιουνίου, ενώ για το Σάββατο 18, Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Ιουνίου θα απέχουν από τις εργασίες τους.

 Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών «η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις για «νομική θωράκιση» των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων στο νέο διαμορφωμένο περιβάλλον, δεν καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Μετά από 20 μέρες απεργίας, πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες, ότι διέξοδος δεν υπάρχει παρά μόνο η θεσμική θωράκιση – κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων. Το κλειδί της λύσης είναι αποκλειστικά στα χέρια της κυβέρνησης και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι χρήστες των λιμανιών και η ελληνική κοινωνία. Η πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.ΛΘ. με την οποία διαφωνήσαμε και συνεχίζουμε να διαφωνούμε δεν μπορεί να οδηγήσει στην απειλή της ανεργίας τους εργαζόμενους.»

 Οι λιμενεργάτες τονίζουν ακόμη ότι «όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 3 μηνών, έχουμε καταθέσει σε αυτό το διάλογο υπευθυνότητα, τεκμηριωμένες προτάσεις, ενώ η κυβέρνηση αρκείται σε λόγια και καθόλου έργα. Τα ψέματα τελείωσαν, η μη ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αυτονόητο μας οδηγεί στο να συνεχίσουμε με νέο γύρο κινητοποιήσεων, πιο δυναμικών και πιο κινηματικών. Η συσπείρωση και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων, μας δείχνει τον δρόμο. Όσοι επενδύουν στην κόπωση των εργαζομένων θα διαψευστούν.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin