Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η Τουρκία απέσυρε όλες τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί κατά του φερόμενου ως δολοφόνου του πιλότου του ρωσικού μαχητικού Su-24

Η Εισαγγελία της Τουρκίας απέσυρε όλες τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί κατά του Αλπαρλσάν Τσελίκ, ο οποίος θεωρείτο ο άνθρωπος που σκότωσε τον πιλότο του ρωσικού μαχητικού Su-24, το οποίο είχε καταρριφθεί στην Συρία, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα DailySabah, επικαλούμενη πηγή στους κόλπους της εισαγγελίας.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Τσελίκ, Μουράτ Ουστουντναγκ, είχε δηλώσει στο Ria Novosti ότι αποσύρθηκαν οι κατηγορίες περί δολοφονίας που είχαν απαγγελθεί εναντίον του. Ο ίδιος αναφερόμενος στην απόφαση των τουρκικών αρχών, είπε ότι αυτή ελήφθη επειδή τα αποδεικτικά στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να στοιχειοθετήσουν την ενοχή του. Παράλληλα ο συνήγορος του, είπε ότι συνεχίζεται η έρευνα που αφορά τις κατηγορίες εις βάρος του για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2015 ένα τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε στον εναέριο χώρο της Συρίας ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό Su-24. Τον ρώσο πιλότο που εγκατέλειψε το αεροσκάφος με αλεξίπτωτο τον σκότωσαν μόλις έφθασε στο έδαφος. Λίγο αργότερα ο Αλπαρλσλάν Τσελίκ, δήλωσε ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον ρώσο πιλότο.

Στις αρχές Απριλίου τον συνέλαβαν στην Σμύρνη, στη δυτική Τουρκία, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο Τσελίκ ισχυρίστηκε ότι ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη ως διοικητής μάχιμης ομάδας, αλλά προσωπικά δεν σκότωσε τον ρώσο πιλότο, ούτε έδωσε παρόμοια εντολή.
 [greece-russia2016.gr]
10/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin