Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Iστορική επίσκεψη Barack Obama στη Χιροσίμα: Χωρίς συγγνώμη για την ατομική βόμβα

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί τη Χιροσίμα, στα τέλη Μαΐου, όμως δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη για τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στην Ιαπωνία το 1945, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο στόχος της επίσκεψης αυτή δεν είναι να επανεξεταστεί η απόφαση που ελήφθη πριν από σχεδόν 70 χρόνια, σημειώνεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας. Αντιθέτως, ο Ομπάμα "θα επισημάνει τη συνεχιζόμενη προσήλωσή του στην επιδίωξη της ειρήνης και της ασφάλειας σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα".

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που τιμήθηκε το 2009 με τον Νόμπελ Ειρήνης εν μέρει για τη δέσμευσή του για τη μη διάδοση των πυρηνικών, θα επισκεφθεί στις 27 Μαΐου την πόλη, συνοδευόμενος από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Οι ρίψεις ατομικών βομβών στη Χιροσίμα (140.000 νεκροί) και στο Ναγκασάκι (74.000 νεκροί) τρεις ημέρες αργότερα επέσπευσαν την παράδοση της Ιαπωνίας στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 15 Αυγούστου 1945.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin