Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ποροσένκο: Θα πάρουμε πίσω την Κριμαία

Με νέο αέρα φαίνεται να αντιμετωπίζει την Μόσχα ο Ουκρανός πρόεδρος, μετά και την απελευθέρωση της Νάντια Σαβτσένκο από τη Ρωσία.

Ο Πέτρο Ποροσένκο δεσμεύθηκε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει εκ νέου τον έλεγχο της κατεχόμενης από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας, καθώς και των εδαφών που ελέγχουν οι φιλορώσοι αποσχιστές στα ανατολικά της χώρας.

«Όπως φέραμε πίσω τη Νάντια Σαβτσένκο, έτσι θα εξασφαλίσουμε την επιστροφή στον εθνικό κορμό της Κριμαίας και του ανατολικού Ντονμπάς», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, στο διάγγελμά του που είχε ως επίκεντρο την απελευθέρωση της Ουκρανής πρώην στρατιωτικού και νυν βουλευτή μετά από χάρη που της χορήγησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Η Σαβτσένκο κρατείτο στη Ρωσία καταδικασμένη για συμμετοχή στον φόνο δύο Ρώσων δημοσιογράφων στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Η νεαρή Ουκρανή υπηρετούσε στην ουκρανική πολεμική αεροπορία, ωστόσο είχε αποσπαστεί στον ουκρανικό στρατό για να βοηθήσει στις μάχες ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία. Είχε συλληφθεί από τους τελευταίους και είχε παραδοθεί στις ρωσικές αρχές, επειδή, σύμφωνα με τις ίδιες, είχε υποδείξει στο ουκρανικό πυροβολικό τη θέση δύο Ρώσων δημοσιογράφων, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν χάσει τη ζωή τους από τα ουκρανικά πυρά.
 elzoni.gr
26/5/16
--
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin