Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ρωσική πρόταση σε "ΗΠΑ - συμμάχους" για νέες κοινές αεροεπιδρομές

Πρόταση στις ΗΠΑ και στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου από κοινού αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των "τρομοκρατικών οργανώσεων" που δρουν στη Συρία, αρχής γενομένης από τις 25 Μαΐου κατέθεσε η Ρωσία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού: "Προτείνουμε στις ΗΠΑ οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και η αεροπορία του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν από τις 25 Μαΐου τον σχεδιασμό και την εκτέλεση αεροπορικών πληγμάτων από κοινού".

Όπως φαίνεται, στόχος αυτών των κοινών επιχειρήσεων θα είναι όχι μόνο το ΙΚ αλλά και το Μέτωπο Αλ Νόσρα –το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία– καθώς και άλλες "τρομοκρατικές" οργανώσεις που δεν τηρούν την εκεχειρία. Όπως επισήμανε ο Σοϊγκού, η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να πλήττει μονομερώς τους αντάρτες στη Συρία που δεν τηρούν την εκεχειρία.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο πρότεινε να μπαίνουν στο στόχαστρο αυτοκινητομπές που μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που περνούν στη Συρία από την Τουρκία...
---
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin