Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλες 60 μέρες στη Βενεζουέλα

Σε βαθύτατη κρίση έχει εισέλθει η Βενεζουέλα, η οποία δεν αποκλείεται να έχει δραματικές εξελίξεις ή ακόμη και να συνοδευτεί από αιματοχυσία.

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαντούρο, διαδόχου του (θανόντα) Ούγκο Τσάβες στην προεδρία, προχώρησε σε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, βάσει της οποίας, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης με δελτίο και κατά προτεραιότητα, καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις.

Όσο για τη βασική αιτία της κρίσης, παρά τις κατηγορίες που ανταλλάσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ουδεία πρακτικά αμφισβητεί ότι έχει να κάνει με την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές την τελευταία διετία, καθώς η Βενεζουέλα είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς παγκοσμίως και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από τις εξαγωγές πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδες πολιτών έχουν επιδοθεί σε κλοπές ειδών όπως αλεύρι, κοτόπουλα ακόμα και εσώρουχα αυτήν την εβδομάδα, καθώς τα περιστατικά λεηλασιών εξαπλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας όπου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά βασικά αγαθά.

Πολλοί άνθρωποι ξυπνούν στη μέση της νύχτας και κάθονται για ώρες στις ουρές που σχηματίζονται μπροστά από τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο καθώς όλο και περισσότεροι φεύγουν με τα χέρια άδεια κι ενώ οι τιμές των προϊόντων στη μαύρη αγορά αυξάνονται, το φαινόμενο των λεηλασιών επίσης εντείνεται στη Βενεζουέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin