Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ecuador: Στους 235 οι νεκροί από τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ

Με μηχανήματα αλλά και με γυμνά χέρια, διασώστες και κάτοικοι του Ισημερινού αναζητούν απεγνωσμένα επιζώντες στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα και ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις.

Η δόνηση που σημειώθηκε το Σάββατο έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα και προκάλεσε πανικό ακόμη και στην πρωτεύουσα Κίτο. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν και δρόμοι καταστράφηκαν σε μια μεγάλη ζώνη, στα δυτικά της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 235 θάνατοι ενώ 1.557 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μετά την πρώτη δόνηση, καταγράφηκαν 189 μετασεισμοί, κυρίως στην περιοχή του Πεδερνάλες.

"Η άμεση προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε ανθρώπους (παγιδευμένους) στα χαλάσματα. Όλα μπορούν να ξαναχτιστούν αλλά οι ζωές δεν ανακτώνται και αυτό πονάει περισσότερο", έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα που επιστρέφει εσπευσμένα στη χώρα από την Ιταλία.

Περισσότερο έχουν πληγεί οι παράκτιες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και ιδίως το Πεδερνάλες, μια γραφική, τουριστική πόλη με παραλίες και φοίνικες. Το μεγαλύτερο μέρος της έχει ισοπεδωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin