Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Σε χαμηλά επίπεδα οι προσφυγικές ροές. "Η ανθρωπιά στην Ελλάδα ζει. Στην Ευρώπη, αργοπεθαίνει"

Συνολικά 53.805 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία.

Όπως έκανε γνωστό το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, μέχρι χθες Κυριακή το πρωί, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καταγράφηκαν 7.330 πρόσφυγες και μετανάστες. Εξ αυτών, 4.124 βρίσκονται στη Λέσβο και 1.928 στη Χίο. Οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα μέχρι τις 7.30 το πρωί είχαν καταγραφεί 30 νέες αφίξεις.

Στην Αττική βρίσκονται συνολικά 14.806 πρόσφυγες και μετανάστες, με την πλειονότητά τους να παραμένει στον Πειραιά (3.734 άτομα).

Στην κεντρική Ελλάδα καταμετρήθηκαν 2.037 πρόσφυγες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 29.294. Στον καταυλισμό της Ειδομένης οι πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται σε 10.365.

Την ίδια ώρα, στη σημασία της επίσκεψης των τριών θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δήλωση του από την Κομοτηνή, όπου αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ό Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας τόνισε ότι «αυτό που έγινε στην Λέσβο υπήρξε ένα γεγονός σπουδαίο». «Η προσπάθεια όλων μας ήταν να καταλάβουν, όχι μόνο οι Ευρωπαίοι αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, ότι το βάρος που έχει στην πλάτη της η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί μόνη της να το σηκώσει», ανέφερε.

«Πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Η αλήθεια είναι ότι η ανθρωπιά στην Ελλάδα ζει. Στην Ευρώπη, αργοπεθαίνει», κατέληξε.
  [elzoni.gr]
18/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin