Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Έρχεται νέα φοροεπιδρομή

Μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ, εκτός των 1,8 δισ. ευρώ από το ασφαλιστικό και 1,8 δισ. ευρώ από το φορολογικό, πρότεινε στους θεσμούς η κυβέρνηση, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί με το κουαρτέτο σήμερα, κατά τη νέα συνάντηση που έχει προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει περικοπές δαπανών και αύξηση έμμεσων φόρων. Εξεταζόταν η φορολόγηση της συνδρομητικής τηλεόρασης, αύξηση του ειδικού τέλους στην κινητή τηλεφωνία, νέα επιβάρυνση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και το φυσικό αέριο, καθώς και νέα αύξηση του φόρου στον καπνό.

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε στους δανειστές το πακέτο μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ, που μαζί με τα αντίστοιχα πακέτα από το Ασφαλιστικό και το φορολογικό, συμπληρώνουν τα μέτρα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ που συμφωνήθηκε μεταξύ Αθήνας και θεσμών ότι θα χρειαστούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2016 - 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin