Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα

Δισέλιδη συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενος και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Ολάντ δήλωσε: «Πρέπει κατ” αρχήν να στηρίξουμε την Ελλάδα, την οποία δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε. Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει μας αφορά όλους. Επιπλέον η Γαλλία και η Γερμανία θα αποστείλουν ο καθένας από 300 δικαστές και νομικούς που ειδικεύονται στο δίκαιο ασύλου. Με αυτόν τρόπο θα μπορούμε να διευθετούμε επί τόπου τις διάφορες περιπτώσεις και θα υλοποιείται η συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία».

Οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν να χειριστούν το θέμα της προσφυγικής κρίσης με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η Συνθήκη Σένγκεν, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος

H E.Ε λαμβάνει αποφάσεις καθυστερημένα, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Όπως είπε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας που τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν να χειριστούν το θέμα της προσφυγικής κρίσης στη Γηραιά Ήπειρο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η Συνθήκη Σένγκεν.

Αναφορικά με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι «28″ για το προσφυγικό, ο Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε πως θα πρέπει ότι έχει αποφασιστεί να γίνει στη σωστή κατεύθυνση.

  • «Είναι στο πρόγραμμα όλοι οι παράνομοι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα να επιστρέψουν στην Τουρκία. Και με τον Frontex ο επαναπατρισμός τους θα πραγματοποιηθεί υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Ο κανονισμοί περί ασύλου πρέπει να τηρηθούν», τόνισε στη συνέντευξή του.

Για τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχτηκε η πατρίδα του το 2015, ο Ολάντ επεσήμανε ότι, επιθέσεις έφεραν οι κοντά τους Γάλλους και τους Ευρωπαίους.

Επιπλέον, ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τη Γερμανία να αφιερώσει πόρους στις ένοπλες δυνάμεις της και να επέμβει εκτός Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να στηρίζεται στους συμμάχους για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής...  crashonline.gr
6/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin