Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Συρία - Πούτιν: Καταρρίπτουμε οποιονδήποτε στόχο

Η Ρωσία έχει αφήσει στη Συρία το τελευταίας γενεάς πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-400 και δεν θα διστάσει να καταρρίψει «οποιονδήποτε στόχο» παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο, διεμήνυσε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια έμμεση, πλην σαφή προειδοποίηση της Τουρκίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε το μήνυμα αυτό στην Αγκυρα στη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την επίσημη τελετή παρασημοφόρησης Ρώσων στρατιωτών που υπηρέτησαν πρόσφατα στη Συρία.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη μεγαλοπρεπή αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο και στάθηκε αφορμή για την πρώτη δημόσια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ύστερα από την προ τριημέρου αιφνιδιαστική απόφασή του για επιστροφή του κύριου όγκου των ρωσικών στρατευμάτων στη Ρωσία.

Ο Ρώσος ηγέτης δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει και την ισλαμική συριακή αντιπολίτευση να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί τη μερική απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων, προκειμένου να ανακτήσει εδάφη που έχασε στο πεδίο της μάχης.

«Εάν χρειαστεί, η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει εκ νέου τις δυνάμεις της στην περιοχή, κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι επιτυχίες του συριακού κυβερνητικού στρατού εναντίον του ISIS θα συνεχιστούν και ότι σύντομα θα απελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές η Παλμύρα, «αυτό το μαργαριτάρι του παγκόσμιου πολιτισμού», όπως τη χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin