Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ελλάδα: Το 30% των αιτητών ασύλου απορρίπτεται

Τη δημιουργία ενός «μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των περιφερειών, των δήμων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων ώστε να έχει η Ελλάδα έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, για κάθε ενδεχόμενο», ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφερόμενος στην προσφυγική  - μεταναστευτική κρίση.

Σχολίασε εξάλλου ότι «δεν μπορεί η διαχείριση τέτοιων κρίσεων να βρίσκεται υπό την ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων για μεγάλο διάστημα».

 Ο κ. Βιτσας χαρακτήρισε λάθος η Ελλάδα να συνδέσει το προσφυγικό με την αξιολόγηση ή η Τουρκία με άλλα ζητήματα που την απασχολούν.

Κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το διεθνές δίκαιο όσον αφορά στον καθορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.

 Ο υπουργός παρατήρησε ότι «το 2008, η Ελλάδα απέρριπτε το 99% των αιτημάτων ασύλου και χαρακτήρισε βελτίωση πως έχει περιοριστεί στο 75% το ποσοστό αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin