Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ενίσχυση συνεργασίας υπηρεσιών ασφαλείας στην ΕΕ αποφάσισαν οι 28

Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των 28 σε θέματα τρομοκρατίας και ανταλλαγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών αποφάσισαν πριν από λίγο οι υπουργοί εσωτερικών και δικαιοσύνης της ΕΕ.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση του Συμβουλίου οι 28 συμφώνησαν την εφαρμογή των ήδη δρομολογηθέντων από τον Νοέμβριο αποφάσεων "που έχουν ληφθεί και δεν έχουν εφαρμοστεί".

 Σε σχέση με την ανταλλαγή δεδομένων των επιβατών αεροπορικών εταιριών (PNR) θα υπάρξει πίεση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που μετέχει στην συναπόφαση, να ολοκληρώσει τις εσωτερικές του διαδικασίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο βασικός στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν μεταξύ άλλων και η έκφραση της αλληλεγγύης προς το Βέλγιο που επλήγη. Οι ίδιες πηγές μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εξέφρασαν την άποψη ότι οι σημερινές διαδικασίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία κοινών ευρωπαϊκών δομών στον τομέα της αντιτρομοκρατίας και των πληροφοριών.
 ΚΥΠΕ
24/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin