Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τραγική η κατάσταση για τους πρόσφυγες

Την προκλητική στάση τους απέναντι στο προσφυγικό συνεχίζουν Σλοβενία, Αυστρία, ΠΓΔΜ, Σερβία και Κροατία, που συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα.

Την ίδια ώρα, στους 20.000 υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αριθμός που ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί.

Τα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής έχουν υπερπληρότητα σε πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα, στον Ελαιώνα 1.200, στο Σχιστό 1.200, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.150 πρόσφυγες.

Αντίστοιχα στο νέο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.

«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει οι αριθμοί στην Ειδομένη με σχεδόν 4.000 ανθρώπους εγκλωβισμένους στον καταυλισμό και καθόλου ελεύθερο χώρο και άλλους περίπου 1.500 να περιμένουν στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου. Κατά δεκάδες συνεχίζουν να έρχονται με τα πόδια, την ίδια ώρα που οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άνοιξαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι την ουδέτερη ζώνη.

«Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες» δήλωσε από την πλευρά του, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.


  • «Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό, γιατί δεν έχουμε ούτε τις συνθήκες, ούτε την δυνατότητα, ούτε και την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να σώσει τον κόσμο, ενώ άλλοι κλείνουν τα σύνορά τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε τα παραπάνω, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Top Channel», διαψεύδοντας τις δήλωσεις της υπουργού για θέματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Κλάιντα Γκιόσα, η οποία από την Κορυτσά χτες, Πέμπτη, εξέφρασε την ετοιμότητα της Αλβανίας να ανοίξει τα σύνορα της για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες σε συνεργασία με τους γείτονές της.
  elzoni.gr
27/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin