Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Κασουλίδης: «Μας αναλογούν 500 πρόσφυγες αλλά έξι θέλουν Κύπρο»

Η Ευρώπη βρίσκεται σε μεγάλη δοκιμασία καθώς διαβρώνεται συνεχώς η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας στο "Πρωϊνό Δρομολόγιο" ανέφερε ότι λόγω των μεταναστευτικών ροών κάθε χώρα άρχισε να κάνει τις δικές της κινήσεις. Κάποιες χώρες, σημείωσε ο κύριος Κασουλίδης, κλείνουν σύνορα ενώ άλλες δεν αναλαμβάνουν τον αριθμό μεταναστών που τους αναλογεί, όπως είχε αποφασιστεί.

Αναφερόμενος στις ενέργειες που γίνονται με πρωτοβουλία της Αυστρίας, τόνισε, ότι το παρών τους δίνουν τώρα και οι χώρες της Μεσογείου οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων.

Το προσφυγικό, επεσήμανε ο κύριος Κασουλίδης είναι ένα κρίσιμο τεστ για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εξέφρασε παράλληλα ανησυχία λόγω της φοβερής ανόδου του λαϊκισμού και της ξενοφοβίας σε κάποιες χώρες. Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι από τους 500 πρόσφυγες που αναλογούν στην Κύπρο μόλις έξι εξέφρασαν επιθυμία να έρθουν στο νησί.
  kathimerini.com.cy
26/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin