Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Διαβεβαίωση Μέρκελ-Ολάντ για μη κλείσιμο συνόρων

Τη δέσμευση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι τα σύνορα δεν θα πρέπει να κλείσουν τουλάχιστον έως τη Σύνοδο Κορυφής της 6ης Μαρτίου, έλαβε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.


Εάν αυτό επιβεβαιωθεί και μέχρι το τέλος της παρούσας Συνόδου Κορυφής και δεν ανατραπεί από χώρες που απειλούν να καταφύγουν σε μονομερείς ενέργειες, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα θέσει θέμα διαφωνίας και δεν θα μπλοκάρει την έκδοση κειμένου συμπερασμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία εξέλιξη στο προσφυγικό, χωρίς τη συμφωνία της Ελλάδας.

Μέρκελ και Ολάντ υποσχέθηκαν επίσης στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Αθήνα θα έχει όποια βοήθεια ζητήσει και ότι δεν θα μεταφερθεί στην Ελλάδα μεγαλύτερη πίεση για το προσφυγικό.

Και οι τρεις ηγέτες σμφώνησαν ότι το κλειδί στην αντιμετώπιση του προβλήματος ειναι η Τουρκία και η αποτελεσματική συνδρομή του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Στην τριμερή δόθηκε και η διαβεβαίωση στον Αλέξη Τσίπρα ότι η συζήτηση περί αλλαγής στη Συνθήκη Σένγκεν και απομόνωσης της Ελλάδας έχει κλείσει.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin