Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Κυπριακό: Για «ωμή» παρέμβαση της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις κάνει λόγο το ρωσικό ΥΠΕΞ

Βολές κατά της Άγκυρας εξαπολύει η Μόσχα, κατηγορώντας την Τουρκία για επεμβάσεις στο Κυπριακό, προκειμένου να επιβάλει τις θέσεις και τα συμφέροντά της.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε την Άγκυρα για «ωμή» παρέμβασή της στις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα, η Ρωσία επικέντρωσε την προσοχή της σε πρόσφατα δημοσιεύματα των τ/κ μέσων ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονταν στις επαφές που είχε αντιπροσωπεία εκπροσώπων της τ/κ «Βουλής» με την ηγεσία της Τουρκίας και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Κρίνοντας με βάση το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων αυτών, ο Τούρκος ηγέτης, προέτρεψε ευθέως τους Τ/κ να ακολουθήσουν σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή στην πορεία των συνεχιζόμενων στην Κύπρο διακοινοτικών συνομιλιών, όπως και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως οι εδαφικοί περιορισμοί».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ προσέθεσε πως «φυσικά, αυτό έρχεται σε άμεση αντίφαση με όσα διακηρύσσει η Άγκυρα, ότι είναι έτοιμη να συνδράμει στην ταχύτατη ειρηνική διευθέτηση στο νησί, ενώ καθίσταται προφανές ότι με το να υποστηρίζει κατ' αυτόν τον τρόπο τη μία εκ των πλευρών που συμμετέχουν στον ενδοκυπριακό διάλογο, η τουρκική ηγεσία παρεμβαίνει ωμά στην πορεία του διαλόγου, προωθώντας τα δικά της συμφέροντα».

Σύμφωνα με τη Μόσχα, τα τουρκικά συμφέροντα απέχουν πολύ από τη διασφάλιση «μιας πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος».
  kathimerini.com.cy
19/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin