Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αργεντινή: Συμφώνησε να πληρώσει $1,35 δισ. σε Ιταλούς ομολογιούχους

Η Αργεντινή συμφώνησε να πληρώσει 1,35 δισ. δολ. σε μετρητά σε μια ομάδα Ιταλών επενδυτών που συνεχίζουν να κατέχουν ομόλογα που είχε αθετήσει στη χρεοκοπία του 2001, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Αργεντινή φτάνει σε συμφωνία με πιστωτές που είχαν αρνηθεί να ανταλλάξουν τα ομόλογα στις προτάσεις ανταλλαγής που παρουσίασε η χώρα τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους της.

Οι πιστωτές, οι οποίοι ζητούσαν 2,5 δισ. δολ. σε πληρωμές τόκων και κεφαλαίου σε χρεόγραφα στα οποία η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001, συμφώνησαν να δεχτούν πληρωμή στο 150% των 900 εκατ. δολ. ονομαστικής αξίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Task Force Argentina (TFA), μιας ένωσης Ιταλών ομολογιούχων. Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το Κογκρέσο της Αργεντινής και το Δ.Σ. της TFA.

Η συμφωνία αποτελεί ένα πρώτο βήμα στις προσπάθειες του νεοεκλεγέντος προέδρου Mauricio Macri να φτάσει σε διακανονισμό με τους πιστωτές της χώρας που επέλεξαν να μην ανταλλάξουν τους τίτλους τους. Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών της Αργεντινής βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες με hedge funds και άλλους πιστωτές που αντιπροσωπεύουν περίπου 9 δισ. δολ. σε απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin