Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μπορίσωφ: Παρελθόν Πλέον ο South Stream, Τώρα Συζητάμε για τον Βαλκανικό Κόμβο Αερίου Επί Βουλγαρικού Εδάφους

Το πρότζεκτ του αγωγού South Stream αποτελεί πλέον παρελθόν, σήμερα στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται ο βαλκανικός κόμβος φυσικού αερίου και πρέπει αυτόν να θέσει η Βουλγαρία ως προτεραιότητα στην Κομισιόν σε συνδυασμό με τους αγωγούς διασύνδεσης με τις γειτονικές χώρες.

Αυτό τόνισε την περασμένη Τετάρτη, μιλώντας στη βουλή της χώρας, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εξέθεσε ακόμη μια φορά την ιδέα της κατασκευής ενός κόμβου φυσικού αερίου στις ακτές της Βάρνας, ο οποίος θα συλλέγει και θα διανέμει το φυσικό αέριο προς την Ευρώπη από διάφορες εγχώριες και εξωτερικές πηγές.

 Όπως τόνισε, ωστόσο, ο Μπορίσωφ, ο αγωγός που θα ξεκινά από τον κόμβο θα πρέπει, στο τμήμα που θα βρίσκεται στην επικράτεια της Βουλγαρίας να ανήκει πλήρως στο βουλγαρικό δημόσιο, το οποίο και θα συλλέγει τα τέλη σύμφωνα με τους όρους του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου της ΕΕ.

 Αν η Ρωσία παραδίδει ποσότητες αερίου στα σύνορά μας, η Βουλγαρία θα τις αγοράζει και στη συνέχεια θα τις μεταπωλεί στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.
 energia.gr
18/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin