Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Κοντά στην ανακήρυξη ανεξαρτησίας το Κουρδιστάν

«Οι τελευταίες σημαντικές εξελίξεις φέρνουν πολύ κοντά το αυτόνομο Κουρδιστάν στο ενδεχόμενο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας.


 Στο Ιράκ, οι εξελίξεις ευνοούν τις φιλοδοξίες των Κούρδων, και η αυτόνομη κυβέρνηση επιχειρεί να επωφεληθεί στο έπακρον από τις τελευταίες ευκαιρίες, οι οποίες εμφανίζονται στον ορίζοντα». Σε αυτό το συγκεκριμένο συμπέρασμα καταλήγουν δημοσιογραφικοί κύκλοι στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ», μια νέα κίνηση του αυτόνομου Κουρδιστάν είναι αυτή που αναζωπυρώνει στο Ιράκ την συζήτηση για την ανεξαρτοποίηση των Κούρδων.

Συγκεκριμένα, οι Κούρδοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα χαντάκι, το οποίο χωρίζει το βόρειο κομμάτι του Ιράκ από την υπόλοιπη χώρα. Με το χαντάκι δημιουργείται de facto μια περιοχή, η οποία έρχεται να διευρύνει τα σημερινά διοικητικά σύνορα του αυτόνομου Κουρδιστάν.

Ακόμη, σύμφωνα με την «Ραντικάλ», το σύνορο αυτό περνά μέσα από τη Μουσούλη, η οποία αυτή την στιγμή ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin