Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: Έρευνα για "προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας"

Η τουρκική δικαιοσύνη άρχισε σήμερα τη διενέργεια έρευνας για "προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας" σε βάρος δημοφιλούς τουρκικής εκπομπής λόγου που κατηγορείται ότι μετέδωσε το τηλεφώνημα τηλεθεάτριας η οποία εξέφραζε ανησυχία για τις απώλειες αμάχων που προκαλούνται εξαιτίας των μαχών μεταξύ του στρατού και των κούρδων ανταρτών.

Το βράδυ της Παρασκευής, μια γυναίκα τηλεφώνησε στην εκπομπή "Beyaz Show" του τηλεοπτικού δικτύου Kanal D που μεταδιδόταν ζωντανά, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις επιπτώσεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στη νοτιοανατολική χώρα, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων, ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία περικύκλωσαν τον περασμένο μήνα τις πόλεις Τσιζρέ, Σιλώπη και την ιστορική συνοικία της μεγάλης πόλης Ντιγιάρμπακιρ, όπου ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, για την εξουδετέρωση οπαδών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, στις επιχειρήσεις αυτές περισσότεροι από 70 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin