Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η Ελλάδα βαδίζει σε πολύ καλή κατεύθυνση

Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε επίπεδο μέτρων και μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Διαπιστώνω με χαρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε επίπεδο οικονομικής σταθερότητας, δημοσιονομικών μέτρων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Στουμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Θεωρώ ότι βαδίζουμε σε πολύ καλή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα στην εκτίμηση ότι «στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής» προχώρησε και ο γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ειδικότερα, να συμβάλει θετικά η Κομισιόν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού ζήτησε με ερώτησή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης στον Π.Μοσκοβισί.

O επίτροπος κατέγραψε την πρόοδο στην Ελλάδα αφού επιβεβαίωσε πως στα πλαίσια του νέου προγράμματος που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων”.

Επιπλέον η Κομισιόν διαμέσου του επιτρόπου της επισήμανε ότι η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2015, οφείλουν να συνεχιστούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin