Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Νέα βουτιά στα κινεζικά χρηματιστήρια, διακοπή συναλλαγών

Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές διακόπηκαν για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα στην Κίνα, μόλις 30 λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών, όταν οι τιμές των μετοχών κατρακύλησαν κατά περισσότερο από 7%.

Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν σταμάτησαν τη λειτουργία τους μετά την πτώση κατά 7,32% και 8,35% των χρηματιστηριακών δεικτών με τη λειτουργία του μηχανισμού αυτόματης διακοπής των συναλλαγών.

Παράλληλα η Ρυθμιστική Αρχή επέβαλε περιορισμούς στην πώληση μετοχών.

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας (τα μεγαλύτερα στον κόσμο), μειώθηκαν κατά 107,9 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο στα 3,33 τρισ. δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ιστορικά μηνιαία πτώση τους, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, τα συναλλαγματικά αποθέματα αναμένονταν να διαμορφωθούν στα 3,40 τρισ. δολάρια. Το 2015, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας μειώθηκαν κατά 512,66 δισ. δολάρια, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστορικά ετήσια πτώση.

Η αξία των αποθεμάτων της Κίνας σε χρυσό διαμορφώθηκε στα 60,19 δισ. δολάρια στα τέλη Δεκεμβρίου, συγκριτικά με 59,52 δισ. δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Τα αποθέματα της Κίνας στο ΔΝΤ υποχώρησαν στα 4,55 δισ. δολάρια από τα 4,60 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Η χώρα κατείχε 10,28 δισ. δολάρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) του ΔΝΤ στο τέλος του προηγούμενου μήνα, συγκριτικά με 10,18 δισ. δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin